Львівський виконком відмовився скасовувати своє рішення про обмеження продажу алкоголю

IMG_4698

Виконавчий комітет Львівської міської ради не підтримав проект рішення «Про скасування рішень виконавчого комітету від 24.09.2010 № 1272 та від 01.10.2010 № 1319», передає кореспондент Дивись.info.

Виконавчий комітет Львівської міської ради не підтримав проект рішення «Про скасування рішень виконавчого комітету від 24.09.2010 № 1272 та від 01.10.2010 № 1319».

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Йдеться про скасування рішень, які встановлюють обмеження продажу алкоголю після 22.00.

«Антимонопольний комітет не моніторить ситуацію, коли Верховна Рада дозволила органам місцевого самоврядування відповідні рішення приймати? Ми висловимо свою думку, але я би хотів, щоб ми скерували відповідного листа в Антимонопольний комітет, оскільки це державний орган, щоб ми дали їм чітке розуміння проблематики. В Україні в 10 разів є більше алкогольних магазинів, ніж в країнах і містах Європейського Союзу. У Львові цей відсоток є значно менший, ніж в інших містах України, але ситуація критична. В Україні на одного мешканця є орієнтовне споживання 16 літрів спирту, а нормальна норма життя нації – це 8 літрів. Враховуючи всі ці фактори, Антимонопольний комітет говорить, що не треба обмежувати продаж алкоголю в нічний час. Поза дискусією», - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Як показує практика й інформація з поліції, це наше рішення про обмеження продажу алкоголю сприяє зменшенню дрібних побутових злочинів, тому не потрібно його скасовувати», - додала директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Андрій Садовий доручив підготувати відповідне звернення від виконкому до Антимонопольного комітету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: