У Кремлі спілкувались через Telegram, який тепер хочуть заборонити

Telegram

Роскомнадзор звернувся до суду з позовом про блокування месенджера Telegram.

Про це 6 квітня повідомили в прес-службі відомства, передає Медуза.

«Позовна заява подана в зв'язку з виявленням ФСБ Росії невиконання компанією Telegram Messenger Limited Liability Partnership обов'язків організатора поширення інформації», - йдеться в заяві.

«Позиція Telegram залишається колишньою: вимоги ФСБ надати доступ до приватному листуванні користувачів неконституційні, не засновані на законі, технічно і юридично нездійсненні, отже, вимога блокування також необґрунтовано», - повідомив глава «Агори» Павло Чиков.

Правозахисники представляють інтереси месенджера в суперечках з російськими відомствами.

Водночас, як повідомляє російське інформагентство ТАСС, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков вважає Telegram зручним каналом для спілкування з журналістами, однак буде шукати альтернативу йому, якщо месенджер буде закритий.

«Багато є месенджерів, Telegram дуже зручний, дійсно, ми використовуємо його, в тому числі для спілкування з журналістами», - сказав представник Кремля, відповідаючи на питання ЗМІ.

Він зізнався: «Буде дуже шкода, якщо не буде знайдений консенсус (між керівництвом Telegram і наглядовими органами – ред.), а поки, наскільки ми розуміємо, він не знайдений».

«Але закон є закон, і якщо він не буде дотриманий і не буде вжито відповідних заходів, будемо шукати альтернативу, яка найкращим чином буде відповідати нашим потребам», - підкреслив Пєсков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: