У Тернополі показали, як виглядає унікальна підземна церква під будівлею обласної прокуратури

1453603_1505088

У Тернополі журналістам вперше показали унікальну архітектурну пам’ятку – підземний храм, який знаходиться під приміщенням обласної прокуратури на вулиці Листопадовій 4, пише Zaxid.net

«Цю будівлю створено у 1912 році. Проблема в тому, що прокуратура раніше була більш закритою структурою, зараз ми маємо більший доступ до архітектурної пам'ятки. Є вже кілька створених проектів, як має виглядати вхід до архітектурної пам'ятки. Катакомбна церква – один з чотирьох об'єктів, які знаходяться у місті Тернополі. До них також відноситься Архікатедральний собор, «Зелена церква» та Надставна церква», – розповів заступник міського голови міста Тернополя Леонід Бицюра.

Видання нагадує, що катакомбну церкву знайшли у 2017 році. Дослідники кажуть, що там на початку XX століття стояв монастир французьких сестер-йосифіток. Монахині в ньому навчали французької мови, етикету. Із Катедральним собором монастир з'єднувався підземним ходом.

Під монастирем розташовувалась катакомбна підземна церква. Була вона невелика – 3 м у висоту, 8 м - у довжину й 5 м – в ширину. У 1952-му в приміщення монастиря переселилась прокуратура. Вхід до підземної церкви було завалено, стіни її – побілено, а приміщення пристосовано під різні потреби. Згодом святиню переобладнали під тир.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: