Найбагатші росіяни втратили за день більше 12 мільярдів доларів

gettyimages-83285264.jpg__1523275594__37289

Найбагатші росіяни втратили за день більше 12 млрд доларів через введені 6 квітня Сполученими Штатами санкції проти олігархів і топ-чиновників РФ.

Про це повідомляє російський «Форбс».

«Влада США запровадила нові санкції 6 квітня, розширивши список на 26 осіб і 15 компаній. Інвестори відреагували на це негайно і почали розпродавати російські активи, після чого впав рубль і індекс РТС. В цілому російські доларові мільярдери за день втратили більше $12 млрд, свідчать дані Forbes», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сильніше за інших постраждав від нових санкцій Олег Дерипаска - під обмеження потрапили його холдинг En+, US Rusal і ще шість пов'язаних з ним компаній. Так, 9 квітня котирування виробника алюмінію Rusal на Гонконгівській біржі впали вже більш як на 50%, а статки Дерипаски скоротилися на $1,3 млрд.

Стільки ж втратив його партнер по «Норильському нікелю» Володимир Потанін - незважаючи на те, що в списку санкцій його немає. Папери «Норнікелю», в якому Потаніну належить 32,9% (частка Дерипаски - 27,8%), обвалилися з ранку більше як на 16% і зараз торгуються на рівні 9 тис. рублів за штуку, повідомляє видання.

Замикає трійку «антилідерів», за інформацією «Форбс», Віктор Вексельберг, який разом з партнерами (через компанію SUAL Partners) володіє 26,5% акцій Rusal. Його втрати становлять  майже $1 млрд.

Раніше Міністерство фінансів США оприлюднило у п'ятницю новий пакет санкцій, в який були включені 7 російських олігархів, 17 представників російської державної влади, а також 14 організацій і компаній. В експертних колах США назвали ці санкції одними з найпотужніших.

Зокрема, міністерство фінансів США зобов'язало до полудня 7 травня припинити всі транзакції і взаємодію з російськими компаніями, які потрапили під санкції, в тому числі, з групою EN+, групою ГАЗ і Об'єднаною компанією «Русал».

В іншому документі, випущеному в п'ятницю OFAC, наголошується на необхідності до 5 червня анулювати контракти і домовленості з 12-ма російськими організаціями, які потрапили під дію санкцій. Серед них: Агрохолдинг «Кубань», Basic Element Ltd, B-Finance Ltd, група EN+, «Євросибенерго», «Група ГАЗ», «Газпром Буріння», «Ладога Менеджмент», NPV Engineering, «Група Ренова», «Російські Машини», Об'єднана компанія «Русал». Крім того, забороняється мати відносини з будь-якою іншою організацією, що має 50% і більше акцій у зазначених компаніях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: