Росія оприлюднила таємну переписку з Терезою Мей

1518208574
фото: ria.ru

Генеральна прокуратура Російської Федерації оприлюднила листування з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей під час перебування її главою МВС Британії.

Відповідні документи були опубліковані в Telegram-каналі відомства, передає «РИА Новости».

У заяві зазначено, що в 2010 році заступник генпрокурора РФ відправив на ім'я Мей особистий лист з приводу «неналежного забезпечення британською владою безпеки учасників кримінального процесу у справі Бориса Березовського».

Воно нібито залишилося без відповіді.

«За останні півтора десятка років в компетентні органи Великобританії було направлено 83 запити про видачу осіб для притягнення їх до кримінальної відповідальності. З цієї кількості за 72 запитами особи обвинувачуються у скоєнні або вже засуджені за вчинення розкрадань в Російській Федерації на загальну суму близько 500 мільярдів рублів», – розповів заступник генерального прокурора РФ Саак Карапетян.

За його словами, з цих запитів 60 вже відхилили, в тому числі 55 - у зв'язку з наданням статусу біженця або притулку через «кримінальне переслідування, визнане політично мотивованим».

Також у Росії пояснили, що дії Лондона по «справі Скрипаль» нібито змусили їх розкрити дані про небажання Британії співпрацювати по попередніх гучних справах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: