Туреччина готова направити миротворців на Донбас

439d9cd4604a306bb7c9d83d289f549d_1523268217_extra_large

Туреччина висловила готовність взяти участь у миротворчій місії ООН на окупованій частині Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба президента за підсумками зустрічі Петра Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу у Стамбулі в понеділок.

«Туреччина підтримала розгортання миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу і заявила про готовність взяти у ній участь», - йдеться в повідомленні.

Порошенко поінформував турецьку сторону про ситуацію на Донбасі. Окрім цього, відбувся обмін думками щодо ситуації в окупованому Росією Криму, зокрема щодо звільнення з російських в’язниць українських політичних в’язнів.

Сторони також засудили використання хімічної зброї на території Сирії.

Окремо були обговорені ключові напрями поглиблення двостороннього співробітництва в торговельно-економічній та інвестиційній сферах, а також можливості реалізації спільних проектів в енергетичній сфері. Серед іншого, йшлося про тристороннє співробітництво між Україною, Туреччиною та Катаром.

У зустрічі також взяли участь міністр закордонних справ Павло Клімкін та заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: