Львівські активісти-мотолюбителі нагадують про правила безпеки на дорогах (фото)

30126510_1621416787895919_610289244_o

Статистика ДТП за участю мотоциклістів вражає. Лише за останні дні у Львові було зафіксовано понад 5 ДТП за участю двоколісного транспорту, одна із них - смертельна.

Для того, аби нагадати мотоциклістам про те, що шолом може врятувати життя, ГО «Мотодопомога» започаткувала у Львові соціальну акцію.

Поліція Львівської області наголошує, кожна шоста ДТП за участі двоколісного транспорту - фатальна. Хто винен?.. – риторично запитують організатори соціальної ініціативи. Основні причини цих ДТП криються у нехтуванні правилами дорожнього руху як автомобілістами, так і мотоциклістами. Ситуація погіршується ще й відсутністю спеціалізованого екіпірування в останніх.

В зв’язку з такою сумною статистикою, в минулому 2017 році ГО «Мотодопомога» спільно з Поліцією Львівської області запустила безстрокову акцію MOTOSAFE. В рамках якої 5 серпня 2017 року у Львові  на локації “Арена Львів” була провернена перша в Україні глобальна зустріч двоколісних, які хочуть знати, як вберегти своє життя на дорозі. На цій зустрічі були проведені численні заходи присвячені безпеці руху.

А вже в цьому році була продовжена інформаційна компанія і за сприянням міської та обласної влади було розміщено соціальну рекламу “Шолом - твоє життя” та “Кожна 6 ДТП-фатальна”.

З початком мотосезону хочемо звернути увагу учасників дорожнього руху - двоколісні є повноцінними учасниками дорожнього руху! Нагадуємо пункт 1.4. ПДР України — Кожний учасник дорожнього руху має право розраховувати на те, що інші учасники виконують ці правила.

Водії авто, при зміні смуг руху не забувайте про завчасне включення вказівників повороту і погляньте в дзеркало заднього виду двічі.

Водії двоколісного транспорту пам’ятайте — ви більш вразливі на дорозі, ніж люди в авто. Не нехтуйте спеціалізованим екіпіруванням, не перевищуйте швидкість - наслідки таких помилок фатальні!

Юрій МАКІТРА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: