Порошенко розповів про нові санкції, які Україна готує проти російських олігархів

2092168
Фото: Корреспондент.net

Нові українські санкції проти РФ стосуватимуться тих олігархів, які працюють в окупованому Росією Криму та постачають зброю російській армії.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко у вівторок під час брифінгу в Німеччині за підсумками зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, пише УП.

За його словами, питання запровадження таких заходів буде винесене найближчими днями на засідання Ради національної безпеки і оборони.

«Санкції будуть максимально гармонізовані з рішенням уряду США, і, безумовно, до складу санкцій буде залучений і пан Дерипаска (російський мільярдер)», - заявив глава держави.

Він розповів, що до санкційного списку увійдуть й інші олігархи, які є ключовими учасниками «російських процесів», в тому числі щодо активної роботи в Криму та постачання Росії зброї.

«Звичайно, реакція України буде дуже швидкою і рішучою», - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, Україна планує синхронізувати санкції проти Російської Федерації із США.

Сполучені Штати ввели санкції проти російських бізнесменів і чиновників з «кремлівського списку». До санкційного списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній «Ренова» Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: