Вода допомагає подолати стрес і втому: Супрун розповіла, чому варто пити воду 

08_hresna_hrest_cerkva_hoda_2014_stanchak

В.о. міністра охорони здоров'я, лікарка Уляна Супрун пояснила, чому важливо пити воду та яка норма для чоловіків і жінок.

Про це вона написала на своїй Facebook-сторінці.

Лікарка пояснює, що для того, щоб бути здоровими, потрібно пити достатньо води щодня.

На її думку, люди недооцінюють вплив води на самопочуття і здоров’я, хоча від неї залежить, як людина себе почуває, мислить та діє.

«Вода виконує функції амортизації та змащення суглобів, регулює температуру тіла та забезпечує живлення головного і спинного мозків. Достатнє вживання води щодня допомагає подолати хронічну втому, стрес, покращує роботу мозку та всього організму», - розповідає Уляна Супрун.

Норма води, яку потрібно пити впродовж дня, залежить від віку, фізичної активності, температури навколишнього середовища, стану здоров’я і статі.

«Доросла активна людина може витрачати до 3 літрів води на день. Тож рекомендована добова норма варіюється в межах від 2,5 до 3,7 літра для чоловіків та близько 2 - 2,7 для жінок», - написала лікарка. – «Намагайтеся вживати більше води в чистому вигляді, а також їсти більше овочів та фруктів. Це допоможе тримати водний баланс вашого організму в нормі й ви почуватиметеся значно краще».

Також Уляна Супрун додала відео до свого посту про користь води для організму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: