5 правил безпечного пікніка. Поради рятувальників

30656922_1684847158263444_5120614478790000640_n

Зі святом Великодня розпочинається чудесний сезон пікніків та шашликів.

У ГУ ДСНС Львівської області склали список правил безпечного пікніка.Однією з причин виникнення пожеж в екосистемах є відпочинок на природі, під час якого люди влаштовують пікніки . Важливим елементом такого відпочинку є розпалювання вогнища. У суху та вітряну погоду, таке багаття може швидко стати неконтрольованим й стати причиною пожежі

  • Заборонено розпалювати багаття у лісових,  паркових зонах, дворах житлових  будинків, на дитячих майданчиках і тим паче на балконах.
  • Також не можна розводити багаття, користуватися відкритим вогнем на відстані менше 30 м від будівель та споруд, і викидати незагашене вугілля.
  • В окремих випадках для приготування їжі на відкритому вогні можна зменшувати ці відстані до 5 м, за умови наявності спеціально обладнаного вогнища, а також «вигородження місця застосування відкритого вогню негорючими конструкціями на максимальну висоту можливого полум’я».
  • Забороняється залишати без догляду джерела відкритого вогню.
  • Місця для розведення багать треба утримувати очищеними до верхнього шару ґрунту, облямовувати смугою очищеного ґрунту не менше 2,5 м завширшки і розміщувати на відстані не менше 30 м від  будинків та споруд, 25 м - до стоянок автотранспорту, 50 м - до хвойного та 25 м - до листяного лісового масиву.

Додамо, що Львівська ОДА розробила інтерактивну карту місць, де можна влаштовувати пікніки. Вона містить дані про кожну локацію, фотографії і географічні координати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: