В Афганістані знайшли українця, який зник 30 років тому

fyivfyivfyiv

В Афганістані учасники української експедиції випадково натрапили на чоловіка родом з Волині, який понад 30 років тому під час війни пропав в провінції Кандагар.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Відео з колишнім радянським військовослужбовцям зняв учасник експедиції Андрій Кадун. Через перекладачів чоловік, який не пам'ятає української мови і свого імені, сказав лише, що родом з Волині. В Афганістані він прийняв іслам і нове ім'я - Амріддін.

Як виявилося, це воїн-афганець Ігор Бєлокуров. Його впізнала рідна мати, яка після 20 років марних пошуків змирилася і зробила йому на кладовищі символічну могилу.

В обласному Союзі ветеранів Афганістану підтверджують, що зниклий може дійсно бути Ігорем Бєлокуровим, оскільки більше солдатів з Волині в Кандагарі не пропадало.

«У 1988 році під час обстрілу колони він був контужений. Ми так думаємо. І так він потрапив до рук бойовиків. І вже 30 років він знаходиться в цьому племені», – повідомив голова Волинської обласної Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович.

У Союзі ветеранів пообіцяли, що повернуть чоловіка в Україну вже через місяць. У посольстві України в Афганістані також пообіцяли цьому посприяти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: