Львівська мерія вкотре закликала не купувати квартири у скандального забудовника

IMG_2887

У Львові компанія ПрАТ «Ірокс» продовжує протиправно здійснювати будівництво багатоповерхових будинків без відповідних дозволів. 

Про це сьогодні, 12 квітня, під час брифінгу сказала директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич, передає ІА Дивись.info.

За її словами, станом на сьогодні компанія веде забудову на трьох земельних ділянках: вулиця Шевченка, 418, Антонича-Майданній і намагається здійснювати будівництво на вулиці Тернопільській, 42.

«Місто неодноразово заявляло, що по жодній з цій ділянок рішення сесії міської ради не приймалися, містобудівні умови і обмеження не видавалися, і всі дозволи на введення в експлуатацію видавалися на виконання рішення суду. На початок і завершення будівельних робіт жодного документа місто не видавало. Тому ми ще раз хочемо повторно звернутися до людей не придбавати жодного нерухомого майна за зазначеними адресами», - сказала Гелена Пайонкевич.

Вона додала, щодо будівництв на вулицях Антонича-Майданній і Шевченк є відкриті кримінальні впровадження по самовільно захоплених земельних ділянок за заявою міста.

«Якщо є ошукані люди, які мають ті чи інші проблеми, вони можуть звергатися до міськради щодо надання юридичних консультацій», - додала Гелена Пайонкевич.

Читайте також: У Львові затримали керівника будкомпанії: його підозрюють у шахрайстві 

Виконавчий директор Асоціації західноукраїнських забудовників Юрій Мартинюк розповів, що для потенційних покупців створили онлайн-карту із зазначенням об’єктів будівництва Львова та Львівської області.

Із онлайн-карти можна дізнатися інформацію вид об’єкта та інформацію про нього, статус будівництва, забудовника та відповідну документацію, клас житла, кадастровий номер земельної ділянки, містобудівні умови.

«На сайті вивішена повністю інформація про всі будівельні майданчики, які існують у місті Львові з відповідними відомостями стосовно основних трьох критерій, які мають мати кожний будівельний майданчик. По-перше, це законність землекористування, по-друге, це наявність містобудівних умов і обмежені, які видає Львівська міськрада, і третя позиція це є дозвільні документи, а саме декларація або дозвіл на початок ведення будівельних робіт виданих інспекцією з архбудконтролю. Без наявності цих трьох документів будь-які інвестиції в ту чи іншу квартиру, того чи іншого забудовника є ризиковані для кожного покупця», - розповів Юрій Мартинюк.

Нагадаємо, сьогодні департамент захисту економіки Національної поліції України затримав генерального директора ПрАТ «Ірокс» Ігоря Микичака, якого підозрюють у квартирному шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190, загрожує позбавлення волі терміном від 5 до 12 років, із конфіскацією майна).

«Із лютого 2018 року львівська прокуратура розслідує кримінальне провадження за ознаками шахрайства, підробки та зловживання службовим становищем. На підставі зібраних доказів затримано керівника гаражного кооперативу та керівника фірми-забудовника, — повідомив керівник Львівської місцевої прокуратури № 1 Роман Сапуцький. — Перевіряємо причетність Микичака і до інших порушень, де фігурує будівельна компанія „Ірокс“: самовільне захоплення земельних ділянок».

Тим часом, працівники ПрАТ «Ірокс» вважають затримання свого шефа «підставою з квартирними квитанціями», пише «Високий замок». Покупець уклав договір на придбання помешкання 5 квітня 2018 року, але в офіс «Ірокса» приніс квитанцію про оплату «квадратних метрів» 1 квітня, у вихідний день. Коли клієнт прийшов в офіс компанії, аби показати документ про оплату помешкання і уточнити, чи вже надійшли гроші на рахунок, в офіс також прийшли силовики. Обшукали офісні кабінети, вилучили оригінал договору помешкання на Антонича, яке напередодні придбав покупець і «оплатив» на майже тиждень раніше

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: