Невидану книгу Толкіна «Падіння Гондоліна» опублікують цього року

2154

Син Джона Толкіна Крістофер вирішив випустити книгу «Падіння Гондоліна», яка була написана сто років тому, але так і не була видана. Вона вийде серпні 2018 року.

Про це повідомляє The Guardian.

Книга розповідає історію падіння ельфійського міста Гондоліна — це перший закінчений твір Толкіна про світ, який описує трилогія «Володар перснів».

За словами сина письменника, в «Падінні Гондоліна» вперше вимальовується сюжет і герой, чиї риси заклали міцну основу для майбутніх творів Толкіна.

«Це пригодницька історія, в центрі якої - герой мимоволі, який по ходу дії стає справжнім героєм. Це шаблон практично всього, що пізніше написав Толкін. Тут є і темний владика, і перше зіткнення з орками і балрогами», - розповів Крістофер Толкін.

Толкін написав цей твір, коли лежав у лікарні після битви на Соммі. Хронологічно це перша історія, що торкається подій всесвіту «Володаря перснів»: дія «Падіння Гондоліна» відбувається за тисячі років до подорожей хоббітів, коли на Гондолін нападає темний володар Моргот, повелитель Саурона. Книга також відкриє таємницю знайомства Ідрил і Туора - предків Елронда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: