У Львові створили фільм про життя та поетичну творчість Ігоря Калинця в неволі

7ccfcb570c3f91b91b8a2ad2cca101f2_XL

У Львові відбулася прес-конференція з нагоди перегляду документального фільму «Невольнича муза» про життя та поетичну творчість поета, політв'язня, дисидента Ігоря Калинця в неволі в період 1972 -1981 років.

Автор стрічки Любомир Вєжбинський розповів: «Те, що розказали мені герої фільму, люди, які були в таборах, стало для мене справжнім шоком. Коли ми записували інтерв’ю, мені важко було перед камерою сидіти. Багато матеріалу залишилося поза кадром». Спочатку фільм планували на 30 хвилин, але так багато було матеріалу, що стрічка триває 1 годину.

Головний герой стрічки Ігор Калинець додав: «У цей фільм не ввійшло багато суттєвого, особливо про ув’язнення у Пермському концтаборі». Шістдесятник наголосив на тому, що цей фільм буде цікавим для молоді. Як свідчить попередній перегляд фільму, який відбувся у Львівській політехніці, молоді люди дивилася від початку до кінця.

Довідка:

Ігор Калинець – поет та прозаїк, один із чільних представників так званої «пізньошістдесятницької» генерації і дисидентського руху в Україні, політв’язень,  громадський діяч. Почесний доктор Львівського національного університету імені Івана Франка. Автор 17- ти поетичних збірок, написаних у період між серединою шістдесятих та 1981 роком. Творчість Ігоря Калинця суттєво вплинула на багатьох українських поетів пізніших поколінь, виявившись дуже суголосною найновішим поетичним пошукам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: