Чиновниця Садового розповіла, як купувала вночі алкоголь

34206-1_large
Фото: ілюстративне. Джерело: Слово і Діло

10% торгових мереж ігнорують рішення про заборону торгівлі алкоголем.

Про під час засідання виконавчого комітету заявила директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич, передає кореспондент Дивись.info.

«Впродовж восьми років у Львові діє рішення виконавчого комітету про заборону роздрібної торгів алкогольними напоями у стаціонарних та тимчасових об’єктах торгівлі з 22 години ночі до 10 ранку. Це рішення було прийняте з метою впорядкування роздрібної торгівлі алкогольними напоями і зменшення кількості злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння. Більшість торгових мереж виконують його, але близько 10% впродовж 8 років просто ігнорують це рішення і ми з службами досі не можемо навести там лад. Такі заклади є на Зерновій, Куліша, Театральній. За останні два роки були спрямовані листи і у поліцію, і у фіскальну службу. Також останніх 10 днів я проводила контрольну закупівлю алкогольних напоїв після 22 год. Мені продавали – без проблем. Чек жодного разу не видали посилаючись на заборону торгівлі», - розповіла Ірина Кулинич.

Міський голова Андрій Садовий висловив претензії до роботи податкової інспекції та поліції заявивши, що вони ігнорують проблему.

Своєю чергою, начальниця відділу ліцензування роздрібної торгівлі алкогольних напоїв і тютюнових виробів ГУ ДФС у Львівській області Мирослава Зарічна заявила, що податківці діють у межах своєї компетенції, а перевірки можуть здійснювати лише раз на рік. Вона також повідомила, що більшість підприємців, які є власниками названих мереж оштрафовані на значні суми.

Представник обласного управління нацполіції заявив, що за продаж алкоголю у нічний час від початку року працівниками поліції складено 64 протоколи. «Патрулює у місті патрульна поліція, вона не належить до структури Нацполіції. А ми працюємо тільки по заявах населення. Ми не здійснюємо координацію патрульних», - пояснив представник управління.

Ці пояснення обурили Андрія Садового, який закликав ставити біля торгових точок пости податківців та правоохоронців. Він також доручив підлеглим щодня подавати заяви до правоохоронних органів щодо забороненої торгівлі алкоголем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: