ЛМР ще не знає, що у неї вкрали нові приміщення, - обласний прокурор про «аферу століття»

IMG_1636

Про деталі розслідування афери з комунальними приміщеннями у Львові Юрій Квятківський, прокурор Львівської області, розповів в інтерв’ю Дивись.info.

Повне інтерв’ю читайте на сайті в понеділок.

Як розповів Юрій Квятківський, прокуратура розслідує кілька справ щодо афер із комунальним майном Львова. «На даний час чотирьом особам вже повідомлено про підозру, два провадження знаходяться на розглядах у судах, - розповів прокурор. -  Слідство встановило, що з комунальної власності міської ради незаконно вибуло 27 об’єктів. Схему організували декілька мешканців Львівщини, які на непідконтрольній Україні території підшукали трьох осіб – жителів Луганської області та уклали з ними договори купівлі-продажу. Усе це оформив нотаріус, який на той час був невиліковно хворий і уже помер. Після цього, організатори перепродали комунвласність».

«Розповім про судовий розгляд по одному приміщенню. Одна особа вийшла під заставу, - додав прокурор. - Йдеться про мешканця Луганщини, який тимчасово проживав у Києві. Коли він дав покази, то зізнався, що погодився на аферу за грошову винагороду, але потім відмовився від своїх слів і більше не дає свідчень. Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді арешту із можливістю внесення 240 тис грн застави, яку за нього сплатили».

При цьому, за словами прокурора, частину приміщень вже повернули до комунальної власності. «Частину приміщень ми вже повернули у комунальну власність, частина справ ще у судах. У деяких випадках міськрада сама виявила схеми та заявила клопотання. Йшлося про одне приміщення, потім – про 200 об’єктів. Ми зробили звірку і вивели остаточну цифру, - розповів Юрій Квятківський. - Також є і інші схеми. Наприклад, група осіб підробила документи на 9 об’єктів. Під час розслідування ми встановили особу нотаріуса, за допомогою якого усе це відбувалось. За цим фактом триває розслідування, тому не можу повідомити більше подробиць. Що стосується заяви міськради, то йдеться тільки про одне приміщення. Усі інші ми встановили – це приміщення і земельні ділянки. По кількох об’єктах вже зареєстровані кримінальні провадження, ще по декількох фактах ми дозбируємо інформацію. Тобто міська рада ще не знає, що у неї вкрали кілька об’єктів».

Детальніше про цю та інші справи читайте в понеділок у великому інтерв’ю з Юрієм Квятківським.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: