РНБО розгляне санкції проти Росії наступного тижня

F5648C65-6292-447E-8711-D5751D2E1A23_w1023_r1_s
Фото: Радіо Свобода

Наступного тижня відбудеться засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому розглядатиметься питання санкцій щодо РФ.

Про це заявив на Безпековому форумі секретар РНБО Олександр Турчинов, пише Укрінформ.

«За дорученням Президента наступного тижня відбудеться засідання Ради національної безпеки і оборони, де будуть продовжені санкції, які існують сьогодні, проти Росії, і продубльовані санкції, до яких вдалися США й інші, європейські, країни», – сказав він.

Як повідомлялося, під час візиту до Німеччини 9 квітня Президент Петро Порошенко заявив, що найближчими днями на засідання Ради національної безпеки та оборони України буде винесено проект рішень щодо введення санкцій проти російських олігархів.

За словами глави держави, до санкційного списку потраплять«Дерипаска та інші російські олігархи, які беруть участь, зокрема, у активній роботі в Криму і в постачанні зброї російським збройним силам».

6 квітня США запровадили санкції проти наближених до Кремля російських бізнесменів і компаній, з якими вони пов’язані. Санкції означають, що компаніям в США заборонено працювати безпосередньо з компаніями зі списку, заборонено володіти їхніми акціями, банкам заборонено видавати їм кредити, а також проводити платежі, а активи олігархів у США можуть бути заарештовані.

Мінфін США пояснив, що американські інвестори повинні продати акції компаній Олега Дерипаски до 7 травня, а до 5 червня мають бути анульовані всі контракти, укладені з компаніями зі списку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: