СБУ оприлюднила відео підготовки теракту на Личаківському кладовищі у Львові (відео)

24287601
Фото ілюстративне. Джерело: kp.ua

Про деталі розслідування повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко під час брифінгу сьогодні, 13 квітня.

Про це передає “112 Україна“.

Як повідомили представники відомства, після того, як був встановлений виконавець злочину, житель Київської області 1979 року, слідство встановило оперативний контакт і надалі залучило його до співпраці.

«Він повідомив, що за замовленням зазначених осіб 23 березня цього року вже здійснив підпал одного автобуса з польською реєстрацією у Львові, але ця подія не набула розголосу, тому її не було зараховано російськими кураторами. Тому вони дали вказівку провести повторну акцію з обов’язковою відеофіксацією підпалу автобуса», – розповів Кононенко.

https://youtu.be/EViAVkxRHCg

Метою замовників була дестабілізація ситуації у країні та дискредитація України в світі.

З метою задокументувати повний цикл вчинення правопорушення від замовника до виконавця 1 квітня під контролем співробітників СБУ із застосуванням піротехніки було зімітовано підпалення автобуса, а навколо були розклеєні червоно-чорні наклейки, видані виконавцям замовником. Після передачі замовнику звіту цикл документування був завершений, після чого в Києві затримали двох зловмисників, які фігурують у справі.

«За місцем проживання затриманих в ході проведення обшуків було знайдено та вилучено незареєстровану травматичну зброю, наклейки, ідентичні тим, які були розклеєні у Львові, мобільні термінали, а також речовини наркотичного походження», - уточнив Кононенко.

Як ми писали раніше, 1 квітня СБУ провела спецоперацію у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: