У Львівській мерії придумали новий механізм боротьби з машинками перед Оперним

2ffcbcdf-b9c4-49e8-afca-01d4d27ef0a9

Управління безпеки міста та юридичний департамент напрацьовуватимуть механізм, аби вирішити цю ситуацію, оскільки площа перед Оперним театром знову переповнена електромашинками.

Про це сьогодні, 13 квітня, під час брифінгу сказав в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко, передає ІА Дивись.info.

За його словами, підприємцю, який здає машинки в оренду на проспекті Свободи, пропонували йому інше місце для розміщення атракціонів, однак на жодну співпрацю він не йде.

«Згідно рішення виконавчого комітету будь-які атракціони, зокрема на площі перед Оперним театром є заборонені. Всупереч цього рішення підприємець вже протягом довгого періоду продовжує використовувати цю ділянку для заробітку кошту. Муніципальної вартою булу вже не раз прийнято відповідні рішення для того, щоб  унеможливити роботу цього підприємця, однак він зробив так, щоб всі зусилля міської ради були не виконанні і порушені», - сказав Євген Бойко.

Він додав, що юридичний департамент Львівської міської ради продумує варіанти аби ця територія буде передана в оренду адміністративно-технічному управлінню, тобто воно стане балансоутримувачем цієї території і матиме право заборонити таку діяльність на площі перед Оперним.

«Юридично є складно притягнути до відповідальності цього підприємця, оскільки він ці машинки здає в роботу не на самій площі, а в під'їзді», - зазначив Бойко.

Додамо, нещодавно суд зобов’язав ЛКП «Муніципальна варта» повернути 26 машинок, вилучених у підприємця, який здає їх в оренду на проспекті Свободи.

Нагадаємо, виконавчий комітет Львівської міської ради ще 30 вересня 2016 року прийняв рішення про заборону та демонтаж атракціонів, які знаходяться у центральній частині Львова у зоні ЮНЕСКО. Зокрема рішення стосується і електроавтомобілів, які підприємець здає в оренду на проспекті Свободи, 41. Такий вид розваг є небезпечним, адже було багато випадків, коли дитина на машинці збивала перехожих з ніг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: