В Івано-Франківську запрацює соціальне таксі для людей з інвалідністю

131daab553d8ffdfc51a10bc02f21aaa
Фото: ілюстративне.

Виконавчий комітет Івано-Франківська проголосував за створення в місті соціального таксі.

Воно діятиме на базі територіального центру соціального обслуговування і перевозитиме людей з обмеженими можливостями, які цього потребують, пише «Галицький кореспондент».

«Послуги з перевезення надаватимуться самотнім громадянам, які проживають самі та не мають родичів у місті Івано-Франківську або перебувають на обслуговуванні в територіальному центрі, хворим з хронічною нирковою недостатністю, які потребують гемодіалізу,– особам з інвалідністю зору І, ІІ групи, особам, які пересуваються за допомогою інвалідних візків, милиць, палиць і тим, які у зв’язку із захворюванням не можуть самостійно пересуватися», - йдеться в повідомленні.

Утримання та експлуатація автомобілів, які використовуватимуться для надання послуги «соціальне таксі», буде здійснюватися коштом міського бюджету та за допомогою добровільних пожертвувань підприємств, установ, організацій, релігійних об’єднань і внесків окремих громадян тощо.

Зазначається, що таксі працюватиме вдень щобудня, вихідними та на свята послуга не працюватиме. Одна особа може скористатися послугою не частіше, ніж двічі на місяць, крім транспортування до закладів охорони здоров’я, яке за потреби буде можливим двічі на тиждень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: