До Львова приїде французький письменник, автор культового роману «Ніжність»

630_360_1521470591-6481

Бажаючих запрошують на зустріч із культовим французьким письменником та сценаристом Давідом Фоенкіносом у Львові. 

У рамках фестивалю «Французька весна» автор презентуватиме свій найвідоміший роман «Ніжність», який вперше вийде українською мовою у «Видавництві Старого Лева». У середу, 18 квітня, у готелі «Леополіс» (зал «Карелія», вул. Театральна 16) Давід Фоенкінос розповість про свою книгу, яка підкорила мільйони читачів у цілому світі і була перекладена 30 мовами.
Саме за нею зняли однойменний фільм із Одрі Тоту у головній ролі. Початок зустрічі о 16.30, модератор – Мар’яна Савка. Вхід вільний.

В Україну Давід Фоенкінос приїде разом із братом – режисером Стефаном Фоенкіносом – на фестиваль «Французька весна» на запрошення Французького інституту в Україні.

Роман «Ніжність» – глибока, витончена і несподівана історія про кохання та втрату. Головна героїня, Наталі, втративши коханого Франсуа, не реагує на будь-які прояви уваги від чоловіків. Лише справжня ніжність здатна її зворушити і пробудити від суму. Книгу українською переклала Ірина Серебрякова. Над обкладинкою українського видання працювала Тетяна Омельченко.

У Франції «Ніжність» була номінована на усі п’ять найбільших французьких літературних премій. На батьківщині роман став бестселером, продано понад 1 мільйон примірників. А невдовзі Давід Фоенкінос разом із Стефаном Фоенкіносом екранізували «Ніжність». 2011 року вийшов однойменний художній фільм, де головні ролі виконали Одрі Тоту та Франсуа Дам’єн.

Давід Фоенкінос – французький письменник та сценарист. Автор 15 романів, один з найпопулярніших франкомовних романістів. Книги Фоенкіноса перекладені близько тридцятьма мовами та отримали понад 10 визначних нагород. Народився 24 жовтня 1974 року в Парижі. Закінчив Сорбонну, де вивчав філологію. Вчився в Паризькій джазовій школі по класу гітари. Пише сценарії для таких французьких режисерів як Седрік Клапіш та Жак Дуайон. 2010 року зіграв роль батька Барбари у фільмі Ремі Безансона «Сексу багато не буває» (фр. Un heureux événement). 2011 року за мотивами його роману «Ніжність» було знято фільм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: