На Каннському кінофестивалі відбудеться прем'єра українського фільму «Жінка на війні»

30707688_2106881292877581_6880537122860695552_n
Фото: Держкіно

Прем’єра фільму проходитиме в рамках конкурсної програми «Semaine de la Critique» («Тиждень критики»), яка є однією з найстаріших секцій Каннського кінофестивалю.

Як зазначають в ДержКіно, повнометражний художній фільм «Жінка на війні» режисера Бенедикта Ерлінґсона, створений у копродукції Франції, Ісландії та України за підтримки Держкіно, відібрано до конкурсної програми «Semaine de la Critique» («Тиждень критики») 71-го Каннського міжнародного кінофестивалю.

Каннський міжнародний кінофестиваль, один із найвпливовіших кінофестивалів світу, цьогоріч пройде з 8-го по 19-те травня.

«Ми дуже раді, що створений за підтримки Держкіно фільм візьме участь у такій престижній програмі Каннського кінофестивалю. Це ознака ефективної політики у питанні європейської інтеграції українського кіно. Цьогоріч це вже друга українська стрічка, яка бере участь у міжнародному кінофестивалі класу «А», - сказав голова Держкіно.

У фільмі «Жінка на війні» підіймається болюча проблема деградації навколишнього середовища, що передається через боротьбу жінки, котра сама, на противагу всій громаді, вирішує взяти на себе місію із захисту природи та збереження височин Ісландії.

«Жінка на війні» продюсується Маріанн Слот і Карін Лебланк зі Slot Machine (Франція), Бенедиктом Ерлінґссоном з Gulldrengurinn (Ісландія) у копродукції з Сергей Лавренюк, Solar Media Entertainment (Україна), Берґстейнном Бйорґюльфссоном, Köggull (Ісландія), Бірґіттою Бйорнсдоттір Vintage Pictures (Ісландія).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: