Суд змінив покарання одному з вбивць мера Старобільська

040beba694d042ff429d2afb3368252c1456181475
Володимир Живага

Одного з вбивць мера Старобільська засуджено до найсуворішого покарання - довічного позбавлення волі.

Про це повідомили у прокуратурі Луганської області.

«Прокуратура Луганської області підтримала публічне обвинувачення в суді у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства Старобільського міського голови В. Живаги», – йдеться у повідомленні.

Під час розслідування встановлено, що двоє мешканців Луганщини у складі організованої злочинної групи, виконуючи замовлення на вбивство, застрелили вказаного посадовця на території подвір’я Старобільської міської ради.

Вироком першої інстанції двох вбивць засуджено до 15 років позбавлення волі.

Натомість суд апеляційної інстанції переглянув рішення Старобільського районного суду та частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора, ухваливши новий вирок, яким одного з вбивць мера наразі засуджено до найсуворішого покарання - довічного позбавлення волі. Стосовно другого учасника злочинної групи вирок суду залишено без змін.

Кримінальне провадження стосовно організатора цього замовного вбивства виділено в окреме провадження та його оголошено у розшук.

Володимир Живага – був генеральним директором сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Сільгоспхімія», став мером Старобільська Луганської області в результаті регіональних виборів в 2015 році. Був убитий 22 лютого 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: