У Москві викрали сурдокамеру, в якій міг тренуватися Гагарін

1

Зловмисники вкрали в Москві сурдокамеру, в якій, можливо, тренувався перший космонавт Юрій Гагарін.

Виріб викрали з підприємства, де за допомогою експертизи збиралися перевірити чи це та камера, повідомляє ТАСС.

Раніше в каналі Mash в месенджері Telegram повідомлялося, що в Москві зникла сурдокамера, в якій тренувалися Юрій Гагарін і інші радянські космонавти, її повинні були відреставрувати до Дня космонавтики.

«Сурдокамеру дійсно вкрали. Вона перебувала на тимчасовому обліку в Музеї космонавтики, тобто не належала музею, і в момент крадіжки перебувала не в музеї. Її вкрали з реставраційного цеху на підприємстві в Строгіно», - сказали в прес-службі.

У Музеї космонавтики не повідомила інших деталей цього інциденту, однак відзначили, що за даним епізодом «зараз ведеться слідство».

При цьому в музеї уточнили, що існує кілька сурдокамер, в яких тренувалися радянські космонавти. На підприємстві в Строгіно проходила атрибуція цього виробу, тобто фахівці повинні були з'ясувати, чи була ця сурдокамера тією самою, в якій тренувалися Юрій Гагарін, Герман Титов та інші космонавти з першого загону.

«Після атрибуції сурдокамеру повинні були відреставрувати і відправити в Музей космонавтики», - додали в прес-службі.

Натомість джерело ТАСС в правоохоронних органах повідомило, що сурдокамера була вкрадена в кінці минулого тижня. Московська поліція порушила кримінальну справу про крадіжку.

«10 квітня в поліцію із заявою про крадіжку звернувся співробітник одного з московських музеїв. Він повідомив, що з відкритої автостоянки в районі Строгіно невідомі викрали виставковий експонат, поміщений туди на час реставрації. Порушено кримінальну справу», - повідомили в прес-службі ГУ МВС по Москві.

Поліцейські ведуть розшук підозрюваних і викраденого майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: