Реконструкція палацу спорту дозволить проводити у Львові міжнародні турніри цілорічно, - Львівська обласна федерація тенісу

АЛЬБОМ СПАРТАК
Візуалізація проекту

Після реконструкції палац спорту «Україна» стане сучасним центром спорту та дозвілля.

*промоція

У другому півріччі розпочнеться реконструкція палацу спорту «Україна», головна мета якої – створити умови для занять тенісом протягом усього року, а також стати майданчиком для проведення змагань львівського, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції, в якій взяли участь представники Львівської обласної федерації тенісу України, палацу спорту «Україна» та архітектор і дизайнер майбутнього проекту.

Візуалізація проекту

«Проектом передбачається створення сучасного центру спорту та дозвілля, а також повна модернізація та енергозбереження чинної будівлі, розробка і використання прилеглої території з боку вулиць Мельника та Єфремова з детальним проектуванням громадського простору, з зонами відпочинку для дорослих і дітей та озелененням», – сказав архітектор проекту Ігор Гризлюк.

Проектом передбачена прибудова будівлі зі збереженням шести існуючих кортів.

Візуалізація проекту

«У даному випадку ми будемо розробляти їх як криті корти. А також тут будуть два спортивні басейни довжиною 25 метрів для дорослих та дітей. Також тут передбачені спортивні зали та дитячі секції. Для забезпечення транспортної розв’язки ми плануємо спроектувати і збудувати підземний паркінг», – наголосив Ігор Гризлюк.

Натомість дизайнер Арсен Костишин зауважив, що інтер’єр сучасного центру спорту передбачає багатофункціональний зал з біговою доріжкою, а також зал для занять баскетболом, футболом і таких групових занять, як TRX, кросфіт тощо.

Візуалізація проекту

«Передбачені у нас гуртки зі спортивних та бальних танців, дошкільний розвиток дитини – це класи Монтессорі, малювання, шахів, класи для занять з дизайну. Є ще передбачена зона коворкінгу для проведення лекцій та майстер-класів. Також передбачаються зони громадського простору», – сказав Арсен Костишин.

Будівлі палацу спорту «Україна» вже понад 30 років, і вона потребує реконструкції та ремонту.

Візуалізація проекту

«Є деякі елементи споруди, які взагалі не ремонтувалися, натомість інші потрібно замінити. Це був один з поштовхів до того, щоб почати реконструкцію. Не секрет, що палац спорту не використовується на 100% як спортивна споруда, оскільки на сьогодні він є дотаційним. Це одне з питань, над яким ми працюємо і хочемо зробити виправити це, перетворивши його на нормальну спортивну споруду, яка функціонуватиме у майбутньому», – сказав заступник директора палацу спорту «Україна» Тарас Ящишен.

Вітає запропоновані зміни Львівська обласна федерація тенісу України.

«Ми підтримуємо реконструкцію цього палацу з метою покращення тренування у зимовий період. Крім того, це дозволить проводити турніри львівського, всеукраїнського та міжнародного рівнів протягом усього року», – заявила заступник голови Львівської обласної федерації тенісу України Наталія Бодня.

 

Якщо влітку у Львові вистачає кортів для занять тенісом, то взимку тренери змушені самотужки шукати зали, щоб діти могли повноцінно тренувався.

«У нас є дуже велика проблема із кортами взимку, тому що дітям ніде тренуватися. Щозими тренери повинні шукати зали, щоб діти не залишилися без тренувань. Влітку у нас є 29 грунтових кортів, три харди і дві трави. Тобто влітку  проблем немає і тренер може займатися із дітьми будь-де. Тому реконструкція палацу спорту – це величезна послуга для федерації тенісу. Ми будемо проводити міжнародні змагання, а також всеукраїнські і львівські. До того ж це дозволить розв’язати ще одну проблему. Перспективні діти на змагання їздять своїм коштом. Для участі у змаганнях міжнародного рівня доводиться витрачати по 2-3 тисячі доларів. Якщо ми зможемо проводити міжнародні змагання у Львові, їм не доведеться нікуди їздити і це дозволить набути необхідного досвіду. Адже перспективних дітей насправді дуже багато», – сказала Сюзанна Лавриш, заступник голови Львівської обласної федерації тенісу України.

У майбутньому реконструйований палац спорту буде хорошим фундаментом, основою і тренувальною базою для майбутніх чемпіонів, зауважив Тарас Ящишен.

«Ми зі свого боку зробимо все, щоб цю ідею втілити у життя», – наголосив заступник директора.

Реконструкцію планують розпочати у другій половині року і триватиме вона близько двох років.

Візуалізація проекту

*промоція

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: