Поляки незаконно рубали дерева у Біловезькій пущі

zubr-polska

Європейський суд ухвалив, що Польща, організувавши вирубку дерев в Біловезькій пущі, порушила європейське законодавство. Вирок у цій справі був оголошений в Люксембурзі Великою палатою Суду ЄС, що складається з 15 суддів.

Про це інформує Польське радіо.

Рішення не передбачає будь-яких фінансових санкцій, оскільки такого клопотання не було, а Польща раніше припинила в пущі роботу важкої техніки. Цей вердикт Європейського суду закінчує суперечка між Брюсселем та Варшавою.

Рішення суддів в Люксембурзі узгоджується з раніше поданими думкою генерального адвоката Суду Євросоюзу Іва Бота про те, що рішення Польщі про вирубку дерев порушує дві директиви ЄС - «про охорону природних середовищ існування» і «про охорону диких птахів». Судді відкинули аргументи Варшави про те, що вирубка дерев, на яких нападає короїд, необхідна для захисту важливих місць проживання.

Як стверджує польське Міністерство навколишнього середовища, роботи в лісі проводяться відповідно до європейського законодавства, а лісники вирубують тільки мертві дерева, які загрожують здоров'ю та життю людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: