Працівники автотранспортних підприємств повідомляють про затримки зарплатні та критичний кадровий голод

67908_1_650x410

Працівники підприємств-перевізників «Фіакр-Львів», «Успіх БМ», «Міра і К», «Львівське АТП 14630» звернулися до депутатів Львівської міської ради з вимогою підтримати програму компенсації перевезення пільговиків.

Робочі колективи повідомили про мільйонні кредити підприємств, затримки зарплатні та критичний відтік кадрів. Все це ставить під загрозу стабільне перевезення пасажирів.

Окремо у зверненні до депутатів представники робочих колективів підприємств наголошують на тому, що перевізники працюють поза законом, адже мерія досі не оголосила конкурс на міські маршрути.

«Ми, працівники автотранспортних підприємств, які обслуговують регулярні міські маршрути міста Львова, та виборці, які віддавали, так само, як всі львів’яни, свої голоси за  депутатів  Львівської міської ради, звертаємось до Вас з наступним.

На даний час всі автотранспортні підприємства у місті Львові працюють фактично поза межами правового поля і ми не маємо певності у збереженні наших робочих місць у найближчому майбутньому.  На підприємствах вперше за останні роки  почались затримки з виплати заробітної плати. Заслухавши керівників підприємств на зібраннях трудових колективів, які проведені з ініціативи первинних профспілкових організацій, ми зрозуміли надзвичайно складну економічну ситуацію, в якій перебувають наші підприємства. Це мільйонні кредиторські заборгованості перед постачальниками запасних частин і пального,  велика ймовірність входження підприємств в податкову заборгованість, зростання текучості кадрів.

Відсутність впевненості у завтрашньому дні призводить до того, що підприємства покидають кращі спеціалісти, виїжджаючи шукати кращої долі в сусідні Польщу, Чехію, Угорщину. Кадровий голод набуває критичного надзвичайно загрозливого стану.  Поряд з цим є незрозумілою поведінка чиновників міської ради, які зобов’язані приймати відповідні рішення для стабілізації галузі пасажирських перевезень автомобільним транспортом в місті.

Вже протягом семи місяців (починаючи з вересня 2017 року) автотранспортним підприємствам не виплачується компенсація втрат від пільгових перевезень, а це мільйонні суми, що безумовно є одним із ключових важелів, які дестабілізують фінансово-господарську діяльність автотранспортних підприємств.  Не дивлячись на те, що Вами проголосовано бюджет Львова на 2018 рік, в якому передбачено кошти на відшкодування втрат автотранспортних підприємств від пільгових перевезень  у поточному році в сумі 22 млн гривень, до сьогоднішнього дня не затверджена програма фінансування, що унеможливлює проведення виплат компенсаційних коштів.

Звертаємось до Вас з вимогою:

Проголосувати ухвалу сесії Львівської міської ради про затвердження програми фінансування втрат автотранспортних підприємств від пільгових перевезень  на 2018 рік.

Доручити депутатській бюджетній комісії  взяти під контроль  підписання управлінням транспорту ЛМР з автотранспортними підприємствами Львова договорів на відшкодування втрат від пільгових перевезень та проведення виплати компенсаційних коштів не пізніше першої декади травня 2018 року.

Звернути особливу увагу на проведення розрахунків з автотранспортними підприємствами за період з 1 січня 2018 року до 1 березня 2018 року», – йдеться у зверненні.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: