Солдата, який ухилявся від служби і загубив автомат, відправили за ґрати

6cf3d204-b9c2-4efe-b088-d964a98a0007

За ухилення від військової служби та втрату автомата солдата на Дніпропетровщині засуджено до 2 років 3 місяців позбавлення волі.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

Під час слідства встановлено, що в листопаді 2014 року, перебуваючи на території базового табору в Донецькій області, цей військовослужбовець, порушуючи правила зберігання зброї, залишив ввірений йому для службового користування АКС-74Н у наметі без охорони. Наступного дня виявлено відсутність зброї на місці.

Крім того, 1 січня 2015 року з метою тимчасово ухилитися від проходження військової служби солдат не прибув вчасно до місця несення служби – військової частини в Дніпропетровській області та продовжував ухилятись від служби понад 3 місяці, проводячи час на власний розсуд.

У квітні того ж року військовослужбовець самостійно прибув до військової прокуратури із зізнанням.

Ураховуючи щире каяття підсудного в злочинах, повне визнання провини і з’явлення із зізнанням, суд відправив солдата за грати на строк 2 роки 3 місяці. Крім того, обвинуваченого зобов’язано відшкодувати матеріальну шкоду військовій частині в розмірі понад 32 тис. грн.

Публічне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: