У Львові хочуть зобов'язати власників собак прибирати за своїми улюбленцями 

avatarka

В Єдиній системі місцевих петицій зареєстрували пропозицію зобов'язати власників собак прибирати екскременти на вулицях за своїми улюбленцями. 

В Єдиній системі місцевих петицій зареєстрували пропозицію зобов'язати власників собак прибирати екскременти на вулицях за своїми улюбленцями. 

Зі слів автора петиції, власники тварин дуже часто вигулюють їх у парках, скверах та просто на вулицях міста, але не прибирають за своїми домашніми улюбленцями, що загрожує виникненню паразитарних захворювань, насамперед, у малих дітей, які люблять гратися у піску чи траві.

Автор петиції запропонував облаштувати (парки, сквери в т.д.) спеціальними апаратами з пакетами для прибирання фекалій домашніх улюбленців та зобов'язати господарів чотирилапих ними користуватися.

Окрім цього, в петиції пропонується створити подання до закону, яким би власників тварин змушували купувати пакети для прибирання та накладалися штрафні санкції у визначеному розмірі, які би накладалися у випадку невиконання закону. Контроль за виконанням покласти на комунальні господарства та обладнати такі місця відеокамерами для здійснення контролю.

Додамо, що  у 2016 році у Сихівському районі Львова активісти встановили 40 екостанцій для прибирання за собаками.

Станції для прибирання, джерело: hvist.org

Тож, власники собак, які мешкають на Сихові, можуть прибирати за своїми домашніми улюбленцями, не створюючи незручностей для тих, хто також прогулюється містом.

Для додаткової зручності власників собак всі місця розміщення станцій нанесені на мапу сервісів для домашніх тварин hvist.org, а на самі станції нанесено QR-код, який містить посилання на цю мапу.

Нагадаємо, ЛКП «Муніципальна варта» включило у свій графік патрулювання парків Львова. Під час таких рейдів перевіряють господарів та тварин на наявність реєстрації домашнього улюбленця в єдиній базі. Це потрібно для того, аби собаку можна було швидко повернути додому, оскільки дані про неї введено у базу, а домашній улюбленець має спеціальний жетон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: