У Вінниці створили сайт для порівняння реальних і задекларованих статків депутатів

1014762779
Фото: ТРК "Буковина"

У Вінниці активісти ГО «Автомайдан Вінниччина» презентували створений за підтримки ПРООН сайт «Слуги народу», де порівнюють задекларовані та реальні статки депутатів місцевих рад.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на голову ГО «Автомайдан Вінниччина» Таїсу Гайду.

«ГО «Автомайдан Вінниччина» протягом півроку працював над створенням сайту, де будуть зібрані дані про усіх депутатів місцевих рад Вінницької області та їх діяльність протягом останньої депутатської каденції. Невідповідність стилю життя заповненій е-декларації, конфлікт інтересів та використання депутатських повноважень у особистих цілях – усе це буде розміщено на сайті, який ми створили», - повідомила Гайда.

За її словами, на сайті (https://goo.gl/XbiXFx) заведено картотеку на кожного з депутатів, куди й заносяться виявлені активістами невідповідності у задекларованому ними майні та справжніх статках. Активісти вже проаналізували відомості стосовно 400 «слуг народу».

Учасники проекту мають намір співпрацювати з усіма небайдужими громадянами, які готові поділитися інформацією про ймовірну корупційну складову в діях місцевих депутатів: у якому будинку постійно живуть насправді, на якому авто їздять тощо.

На сайті також розміщуватимуть відомості про всі випадки голосування депутатів за питання, які містять конфлікт інтересів, наприклад, про виділенні землі своїй фірмі тощо.

Читайте також: Е-декларування: як змінився добробут голів фракцій ЛМР за рік

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: