Директор ЦРУ Майк Помпео таємно зустрівся з Кім Чен Ином

or-43134
UNITED STATES - OCTOBER 22: Rep. Mike Pompeo, R-Kan., attends a House Select Committee on Benghazi in Longworth Building featuring testimony by former Secretary of State Hillary Clinton, October 22 2015. The 2012 attacks in Benghazi, Libya, took the lives of four Americans including U.S. Ambassador Chris Stevens. (Photo By Tom Williams/CQ Roll Call)

Директор Центрального розвідувального управління США Майк Помпео провів таємну зустріч у Пхеньяні з північнокорейським лідером Кім Чен Ином. Зустріч відбулася трохи більш як два тижні тому.

Про це повідомляють американські засоби інформації, передає Радіо Свобода.

Помпео відвідав Пхеньян для підготовки американсько-північнокорейського саміту, який, як очікується, може пройти наприкінці травня або на початку червня. Кілька днів тому, виступаючи на слуханнях у Сенаті, який розглядає його кандидатуру на посаду державного секретаря, Майк Помпео висловив оптимізм з приводу цього саміту. На ньому можуть бути досягнуті результати, в яких «Америка і світ так відчайдушно потребують», сказав Помпео.

17 квітня після зустрічі з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе у Вашингтоні президент США Дональд Трамп повідомив, що розглядається п’ять можливих місць проведення зустрічі на найвищому рівні. Всі вони розташовані за межами Сполучених Штатів. За словами президента, обидві сторони напередодні саміту сповнені «добрих намірів». Однак «врешті-решт важливий кінцевий результат», наголосив президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: