Екс-соліста Львівської опери звинуватили у розбещенні неповнолітньої та шпигунстві для Росії

Sanzharevskiy

Екс-соліста Львівської опери звинуватили у розбещенні неповнолітньої та шпигунстві для Росії

Колишнього соліста балету Львівського національного драматичного театру опери та балету Миколу Санжаревського, якого підозрюють у підтримці та фінансуванні терористів Л/ДНР, звинуватили також у шпигунстві на користь росіян і розбещенні 13-річної львівської школярки. 

Про це в понеділок, 16 квітня, повідомив народний депутат України та радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Ось уже четвертий рік, як він (Микола Санжаревський, – ред.) веде подвійне життя, сподіваючись, що ніхто не дізнається, що впродовж усіх цих років він був активним поплічником російських спецслужб у інформаційній війні проти своєї Батьківщини, – написав Антон Геращенко. – Окрім шпигунської діяльності Миколі Санжаревському доведеться відповісти за розбещення неповнолітньої дівчинки Вікторії, яку він не лише розбещував з 13 років, а й через яку вивідував інформацію про військову службу її брата в зоні АТО».

Геращенко посилається на скріншоти особистих переписок Миколи Санжаревського у ВК, які знайшли та опублікували активісти центру «Миротворець» та «Українського Кіберальянсу». Розголосу цим документам надала журналістка Олена Добровольська, яка у січні цього року першою написала про причетність Санжаревського до збору грошей на підтримку терористичних угруповань Л/ДНР.

Серед переписок є діалог з 13-річною львівською школяркою Вікторією К. У цій переписці Санжаревський пропонував дівчинці вступити з ним у сексуальний зв’язок. Відомо, що Вікторія К. займалася балетом і ймовірно була ученицею Санжаревського у Школі академічного та сучасного балету, створеної ним у Львові.

Також Санжаревський розпитував у дівчини деталі про військову службу її брата у зоні АТО, зокрема розпитував про те, яке озброєння і в якій кількості Міністерство оборони дає батальйону, у якому служить її брат.

У СБУ ж розповідають: про ці подробиці знали ще в січні, однак поки триває слідство, не можуть розсекречувати такі дані.

«Зараз тривають відповідні слідчі дії та експертизи. У січні було вилучено достатньо матеріалів, у тому числі, там були елементи переписок, які оприлюднили в інтернеті. Зараз ми продовжуємо це все вивчати», – сказав Zik.ua речник управління СБУ у Львівській області Олег Олександров

Сам Микола Санжаревський називає звинувачення у розбещенні неповнолітньої наклепом.

«Ви знаєте я 12 років викладаю дітям, і напевно самі батьки б на мене і подали до суду як би я таким займався! Ви хоч бачите що це – монтаж?! Мене вже знищили, забрали улюблену роботу, творчість, і продовжують знищувати остаточно», – заявив Zaxid.net Микола Санжаревський.

Нагадаємо, у січні 2018 року Миколу Санжаревського звинуватили у підтримці та фінансуванні Л/ДНР. СБУ за цим фактом порушила провадження, СБУ проводила обшук у квартирі артиста. У лютому через скандал Санжаревський написав заяву про звільнення з львівської опери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: