На Львівщині 88 закладів охорони здоров'я готові до підписання декларацій із лікарями

IMG_1662

Процес підписання декларацій на Львівщині стартував і станом на сьогодні є 88 закладів охорони здоров'я, які зареєстровані в електронній системі охорони здоров'я.

Про це під час брифінгу, 18 квітня, розповіла директорка департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Микичак, інформує Дивись.info.

Також вона зазначила, що у Львівській області є 1065 лікарів, які вже мають цифрові актуальні підписи з пацієнтами та вже близько 25 тисяч зареєстрованих декларацій.

«Якщо говорити про медичну реформу, то ми її почали достатньо активно впроваджувати. Варто зазначити те, що територія Львівщини є досить великою, різноманітною в цьому плані. І в кожному регіоні та у Львові зокрема, були свої нюанси та бачення, які вони з'ясовували із Міністерством охорони здоров'я», - розповідає Ірина Микичак.

За її словами, десь вони вже досягнули консенсусу  з приводу цього, оскільки сам шлях реформи є досить складним.

«Реформа є завжди дуже складною і це буде тривати ще достатньо часу, поки ми зрозуміємо всі нюанси, адаптуємося до впроваджень», - додала пані Ірина.

«Ми маємо ідеальну ситуацію, оскільки в нас було так все погано в медицині, що практично все потрібно було починати з нуля. І що б ми не робили, це мало б спрацювати добре», - сказала Микичак.

Окрім того, зараз на «первинці» почався процес оптимізації та заклади охорони здоров'я почали перетворювати в некомерційні підприємства.

Читайте також: ЛОР перетворила 14 комунальних медичних закладів на некомерційні підприємства

Вона також розповіла, що на Львівщині минулого року дуже активно попрацювали із первинною медициною і за кошти бюджету профінансували придбання принаймні по одному комплекту комп'ютерів зі сканером та всього необхідного для сільських лікарських амбулаторій.

«І зараз ми працюємо над тим, щоб на території області попрацювати і мати єдине програмне забезпечення. Міністерство дає можливість кожній лікарні обирати свою систему», - пояснює Ірина Микичак.

За її словами, процес підписання декларацій триватиме ще до 31 грудня цього року, тому в людей є час ще подумати обрати собі лікаря. «Я думаю, що підписати декларацію з лікарем ще і в 2019 році.Тут немає таких жорстоких правил, - якщо ти не підпишеш декларацію, то тобі не будуть надавати медичну допомогу», - додала директорка департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: