На Поліграфкомбінаті «Україна» запустили додаткову лінію, аби друкувати біометричні паспорти швидше

IMG_2378
Фото ілюстративне

Про це йдеться у повідомленні Державної міграційної служби України.

У службі пояснили, що затримки у видачі закордонних паспортів сталися через технічну неспроможність виробника персоналізувати закордонні паспорти в умовах підвищеного попиту. Відтак, станом на середину березня лише черга друку паспортів на комбінаті перевищила 700 тисяч примірників.

Відповідно, аби скоротити термін очікування на Поліграфкомбінаті «Україна» ввели в експлуатацію додаткову лінію персоналізації документів, яку було придбано у 2017 році. Завдяки цьому за місяць черга зменшилася на понад 100 тисяч і станом на 16 квітня черга склала 572 тисячі паспортів.

У ДМСУ додали, що динаміка подальшого зменшення черги та скорочення реальних строків видачі паспортів залежатиме від поточного попиту на закордонні паспорти.

Враховуючи затримки у видачі закордонних паспортів через технічну неспроможність виробника персоналізувати закордонні паспорти в умовах підвищеного попиту Державна міграційна служба не радить будь-яким чином планувати подорож за кордон (включаючи купівлю квитків, бронювання проживання тощо), не маючи на руках діючого паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Як ми розповідали раніше, в лютому цього року у львівських ЦНАПах скасували живу чергу на оформлення закордонних паспортів. Як пояснила директорка департаменту адміністративних послуг ЛМР Валентина Бартошик, жива черга не виправдала себе через великий попит на послугу.

«Протягом останніх двох місяців дуже зріс попит на замовлення біометричних паспортів, і ми зрозуміли, що «жива черга» не є ефективною, бо були непорозуміння серед мешканців, які мали претензії щодо організації процесу. Тому, щоб уникнути непорозумінь серед мешканців міста і області, з 21 лютого  в  ЦНАП послугою «Оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон» можна скористатися лише за попереднім записом – ця послуга в режимі «живої черги» не працює», – розповіла Валентина Бартошик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: