Паркінг та інформаційно-освітній центр: як розвиватиметься Шевченківський гай (фото)

unnamed (2)

Сьогодні, 18 квітня, у Львові розповіли про плани та дали старт будівництву нових об’єктів, які є важливими для інфраструктурного розвитку Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького.

Зокрема, у Шевченківському гаю цього року планують розпочати реалізацію інформаційно-освітнього центру, адміністративного корпусу, паркінгу та створити належні побутові умови для монахів, передає кореспондент Дивись.info.

Як розповів заступник міського голови із питань розвитку Андрій Москаленко, протягом тривалого часу над цим питанням працювала робоча група.

«Оскільки Великдень і дуже багато подій, які відбуваються, показують, що насправді Музей відіграє надзвичайно важливу роль не лише для львів’яни, але й всі туристи саме тут дізнаються про традиції та звичаї», - пояснює Андрій Москаленко.

Він також розповів, що цьогоріч у Шевченківському гаю планують розпочати реалізовувати 4 важливих елементи для інфраструктурного розвитку. «По-перше, це буде новий адміністративний корпус. І ми собі ставимо за мету підготуватися до будівництва нового адміністративного корпусу», - сказав Москаленко.

За його словами, друге питання, яке є сьогодні надважливим – це інформаційно-освітній центр імені Климентія Шептицького.

«Це є проект, який трасформований, видозмінений в контенті та у назві. Раніше планувалося спорудити візит-центр. Проте, ми проаналізували власне той запит, який є сьогодні у відвідувачів, в людей, які приходять, які цікавляться та підійшли до більшої інформаційно-освітньої форми. Де також мають бути якісні виставкові центри», - пояснив заступник міського голови Львова.

Нагадаємо, плани щодо будівництва сучасного візит-центру у Шевченківському гаю викликали обурення громадськості та депутатів міської ради.

Окрім того, він розповів, що також потрібно працювати над покращенням побутових умов і для цього необхідно створити якісні умови і приміщення безпосередньо для монахів.

«Тому ми починаємо рух по цьому проекту. В першу чергу потрібно вийти на якісний ескізний проект, підготувати проектно-кошторисну документацію, але це насправді є продовженням того всього, що є вже закладено з цього року в бюджеті міста. Оскільки, на кожен із цих проектів вже є закладені кошти в стрічці бюджету. Це дає змогу не лише політично виходити і сьогодні говорити про проекти, а безпосередньо, мати фінансову спроможність щось робити», - аргументує Москаленко.

За його словами, четвертий проект, який менш значимий, проте має велику функцію для якості послуг, які надає Музей - це є технічна парковка.

Своєю чергою, директорка департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда, розповіла, що першими практичними кроками для реалізації цього всього будуть інформаційні таблиці, які будуть містити зображення того об’єкту, який  планується.

«Ми встановимо ці інформаційні таблиці на тих місцях, де будуть споруджені ці об’єкти. Безперечно, ми це будемо узгоджувати з відповідними службами і архітектурним, і юридичним департаментами», - запевнила Бунда.

За словами директора Шевченківського гаю Романа Назаровця, на будівництво стоянки для автомобілів вже отримано дозвіл з інспекції ДАБК України.

«Тому ми вже можемо ставити паспорт об’єкту. Цей об'єкт, як і інші буде розташований на вхідній зоні. Там практично вже готовий майданчик і не потрібно буде зрізувати дерева», - проінформував Назаровець.

За його словами, напроти паркінгу буде розташовуватись інформаційно-освітній центр, тобто оцих три нових об’єкти будуть розташовуватись на вхідній зоні Музею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: