Понад півмільйона українців очікують на виготовлення біометричного паспорта

2423_724x0_803
Фото ілюстративне. Джерело: сайт ДМСУ

Водночас у міграційній службі звітуються, що протягом останнього місяця черга на персоналізацію закордонних паспортів скоротилася більш як на 100 тисяч.

Про це йдеться на сайті ДМСУ.

Незважаючи на сталий підвищений попит на закордонні паспорти, черга на персоналізацію скорочується, на ранок 16 квітня черга складала 572 тисячі.

Динаміка подальшого зменшення черги та скорочення реальних строків видачі паспортів залежатиме від поточного попиту на закордонні паспорти.

Враховуючи затримки у видачі закордонних паспортів через технічну неспроможність виробника персоналізувати закордонні паспорти в умовах підвищеного попиту Державна міграційна служба не радить будь-яким чином планувати подорож за кордон (включаючи купівлю квитків, бронювання проживання тощо), не маючи на руках діючого паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Міграційна служба також нагадує, що будь-які пропозиції від будь-яких посередників щодо надання послуг з «прискорення» оформлення закордонних паспортів є незаконними. Інформацію про таких «посередників» міграційна служба передає до Нацполіції для подальшого реагування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: