У Раді провалили голосування за законопроект проти жорстокого поводження з тваринами

307424

Депутатам Верховної Ради не вистачило одного голосу, аби ухвалити законопроект №6598 проти жорстокого поводження над тваринами.

Депутатам Верховної Ради не вистачило одного голосу, аби ухвалити законопроект №6598 проти жорстокого поводження з тваринами.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України Ігор Васюник. Зокрема, пропонований законопроект мав імплементувати положення деяких міжнародних угод із захисту тварин.

«Черговий прикрий наслідок безвідповідальності колег-парламентарів.
Не вистачило одного голосу – і провалили голосування за законопроект проти жорстокого поводження з тваринами (№6598)», - написав нардеп.

Поіменний список голосування можете передивитись тут. Цікаво, що закон не набрав жодного голосу "проти", натомість понад 100 народних обранців - не голосували взагалі.

Законопроект мав би заборонити і посилити кримінальну відповідальність за:

  • вбивство та каліцтво тварин
  • утримання ведмедів та інших хижаків в ресторанах/готелях
  • фотопослуги з тваринами в населених пунктах
  • жебрацтво з тваринами
  • використання тварин для «притравки»
  • викидання тварин на вулицю та інше.

Додамо, що торік в Україні набув чинності закон №2120-VIII про посилення відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

Згідно із законом, жорстоке поводження – це знущання над тваринами, побої або інші насильницькі дії, які завдали тварині фізичний біль, страждання і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин.

Всі ці дії тягнуть за собою штраф від 3400 до 5100 грн з конфіскацією вихованця, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для його життя чи здоров'я.

Кримінальний кодекс доповнено статтею «жорстоке поводження з тваринами».

Згідно із законом, жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі бездомними тваринами, вчинене умисно і що спричинило каліцтво чи загибель тварин, а також нацькування тварин одна на одну або інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: