Янукович у 2013 році знав про російську загрозу, — прокурор

1025595260

Прокурори у справі держзради Віктора Януковича передставили у суді документи Служби безпеки України щодо загроз з боку Росії. Ці документи Януковичу надсилав голова СБУ Якименко на початку 2013 року.

Прокурор Руслан Кравченко зазначив, що адвокати хотіли переконати суд, що Янукович не був обізнаний про численні загрози національній безпеці України з боку РФ, повідомляє Українська правда.

«Сторона обвинувачення має документи, які спростовують ці твердження. Вони були розсекречені Службою безпеки лише 19 березня 2018 року, надійшли до сторони обвинувачення 20 березня — і 17 квітня відкриті стороні захисту», — сказав Кравченко

Суд задовольнив клопотання прокурора і приєднав до справи ці документи — листа голови СБУ від 15 січня 2013 року про загрози нацбезпеці України з боку Росії та лист голови СБУ від 17 лютого 2014 року про загрозу територіальній цілісності України з боку РФ.

«Лист від голови СБУ від 15 січня 2013 року містить резолюцію та підпис Януковича. У ньому йдеться про те, що при президенті РФ створено міжвідомчу групу, яка мала забезпечити економічну, гуманітарну та політичної інтервенції України», — сказав Кравченко і додав:

«Координували цю групу, за даними СБУ, голова АП РФ Сергій Іванов, віце-прем'єр-міністр  Владислав Сурков і голова Служби зовнішньої розвідки РФ Михайло Фрадков».

На понад 50 сторінках описується діяльність фінансово-промислових груп та громадських організацій, підконтрольних  спецслужбам РФ, які вже у 2013 році становили загрозу нацбезпеці України. За словами Кравченка, Янукович знав про це, але не відреагував.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: