Луценко анонсував зняття недоторканності ще з кількох депутатів

yuriy-lutsenko
2511642

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що у нього є матеріали, які є підставою для зняття недоторканності з кількох народних депутатів.

Про це він сказав під час брифінгу в прокуратурі Дніпропетровської області, в четвер, 19 квітня, передає Громадське.

«У мене на столі п'ять матеріалів, у тому числі і зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щодо зняття депутатської недоторканності з низки народних депутатів. Інформація про готовність таких документів відповідає дійсності на 90%», — сказав він.

У Генеральній прокуратурі наразі не називають прізвища депутатів, яких можуть позбавити недоторканності. Водночас за даними «РБК-Україна», ідеться про народних депутатів від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула та Дмитра Колесникова.

Зокрема, справа щодо депутата Вілкула стосується питань землі в Дніпропетровській області. Зазначимо, що Дмитро Колесников у період з 24 грудня 2012 року по 2 березня 2014 року обіймав посаду голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Олександр Вілкул був його попередником на цій посаді.

14 березня Луценко анонсував зняття недоторканності ще з двох депутатів.

«Я не можу називати прізвища, але одне стосується перешкоджанню журналістській діяльності, що сталося прямо в стінах парламенту, а друге — незаконному збагаченню», — заявив тоді генпрокурор.

15 березня Верховна Рада підтримала дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт депутата Бакуліна. За часів Віктора Януковича той очолював державну компанію НАК Нафтогаз України. ГПУ вимагала зняття з нього недоторканності в межах розслідування справи про так звані «вишки Бойка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: