Львівські депутати таки погодили умови кредиту на будівництво сміттєперереробного заводу

unnamed (2)
Фото Дивись.info

Депутати Львівської міської ради ради погодили умови кредиту ЄБРР для реалізації проекту поводження з твердими побутовими відходами у Львові, передає кореспондент Дивись.info. 

Згідно пояснювальної записки до ухвали, ЛМР потрібно погодити позичальнику умови, на яких буде отримано кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку, а також надати гарантію для забезпечення боргових зобов’язань у встановленому порядку.

Позичальником кредиту на побудову сміттєпереробного заводу є Львівське комунальне підприємство «Зелене місто».

«Обсяг та валюта кредиту: 25 млн. євро, включаючи: транш на суму до 20 млн. євро, що буде наданий ЄБРР та транш на суму до 5 млн. євро, що буде наданий Фондом Чистих Технологій ЄБРР. Строк кредиту: починаючи з 2018 року, – 13 років (до 2031 року) з пільговим періодом 3 роки (2018-2021 роки). Схема погашення кредиту: двадцятьма рівними піврічними платежами з початком погашення після завершення пільгового періоду. Розміри процентної ставки складаються з 6-місячної Міжбанківської ставки Єврозони (Euribor) та:  маржі 6,0% річних для кредиту ЄБРР. Маржа підлягатиме поступовому коригуванню на визначені значення залежно від кредитного рейтингу м. Львова, та задовільного для ЄБРР дотримання Позичальником показників його діяльності на рівні тарифів, а також фінансових коефіцієнтів, при цьому максимальна маржа не може перевищувати 6,0 %;фіксованої маржі 0,75% для Траншу Фонду Чистих Технологій ЄБРР» - йдеться у пояснювальній записці.

За проект ухвали проголосували фракції «Самопоміч», БПП та «Громадянська позиція». Водночас низка депутатів від Української галицької партії, УКРОПу та Народного контролю заявили, що не голосуватимуть за ухвалу мотивуючи тим, що не мають достатньо інформації щодо роьоти майбутнього заводу та його безпечності для довкілля.

У підсумку проект ухвали підтримали 38 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: