Співак із Нігерії вивчив українську мову за півтора роки

345fc728734e5debcda9846f04e3cd82
фото: ТСН

Співак із Нігерії Леонардо Ободоеке, більше відомий як Leo Mantis, вивчив українську за півтора роки.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Вивчати українську для мене було логічним рішенням, адже коли ти приїжджаєш до якоїсь країни і поважаєш її культуру, людей, то ти повинен розуміти і державну мову, спілкуватися нею», – говорить він.

За його словами, знайомство з українською Леонардо розпочав ще вдома, у Нігерії: вивчив український алфавіт, а також окремі фрази. Коли приїхав до України, міг спочатку лише сказати: «Мене звати Леонардо. Я не розмовляю українською. Ось мій паспорт».

Він додав, що у вивченні мови йому допомогли, зокрема, мультики, і особливо українська музика.

«Я музикант і вірю, що саме через музику можна пізнати культуру тієї чи іншої країни, тож вивчити українську мову мені допомогли і українські пісні. Я слухав "Океан Ельзи", Mad Heads XL, "С.К.А.Й.". Перекладав їхні тексти, щоб зрозуміти глибше суть. Це допомогло мені не лише краще спілкуватись українською, але й писати в подальшому цією мовою власні пісні», - зазначив іноземець.

Леонардо порадив іноземцям, які хочуть вивчити українську, головне - не здаватися.

«Свого часу я прилетів до України з багатьма своїми друзями. Усі ми були налаштовані вчити українську і спілкуватися нею, але так сталося, що я єдиний, хто справді вивчив її. Необхідно постійно працювати, кожного дня бодай трішки вчити щось нове і постійно розвиватися», - підсумував він.

В Україні Леонардо Ободоеке проживає шість років. Він закінчив тернопільський медичний університет, наразі займається музикою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: