У Львові стартував найбільший у Східній Європі агрофорум (фото)

IMG_3940

Сьогодні, 19 квітня, у львівському аеропорту стартувала VII Міжнародна виставка та форум з підтримки фермерства «Агропорт Захід Львів 2018», передає кореспондент Дивись.info. 

Сьогодні, 19 квітня, у Львові стартувала VII Міжнародна виставка та форум з підтримки фермерства «Агропорт Захід Львів 2018», передає кореспондент Дивись.info. 

Захід проходить у Міжнародному аеропорту Львів ім. Данила Галицького, де відбуваються панельні дискусії, виставки та презентації. Триватиме форум у Львові три дні, до 21 квітня.

Як зазначила заступниця Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева, «Агропорт Захід Львів 2018» - це дуже важливий захід не лише для цього регіону, але й для всього аграрного сектору України.

«На сьогоднішній день українське АПК є драйвером розвитку технологій в Україні, який в тому числі опосередковано дію галузі, яка впливає на розвиток в даному випадку сільськогосподарського машинобудування», - відзначила Ольга Трофімцева.

За її словами, українське АПК є тією галуззю, яка підв'язує під себе такі важливі аспекти регіонального розвитку, як розвиток сільських територій, регіональний туризм та все, що із тим пов'язано.

«Тому я дуже рада, що є таке різноманіття в програмі «Агропорту», де можна якраз поспілкуватися дуже сфокусовано на всі ці теми та зустріти представників з інших регіонів», - додала заступниця міністра.

Свою чергою, голова Львівської ОДА Олег Синютка, відзначив, що величезна кількість учасників, десяток іноземних делегацій, величезний досвід, ідеї - все це «Агропорт Захід Львів».

Він переконаний, що саме «Агропорт» є головною аграрною подією Східної Європи 2018 року.

«Безумовно, це дасть величезний поштовх до розвитку аграрного ринку та що це дасть приречений на успіх на зростання обсягів, на нові технології і обов'язково - це новий крок в органічному виробництві. Це новий крок в аграрній продукції України, яка завоює світ», - сказав Олег Синютка.

А також голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин наголосив, що регіональна влада підтримує такі заходи і вважає, що Львівщина буде прикладом, коли такі Агропорти відбудуться і в інших регіонах України.

Додамо, що серед ключових тем «Агропорт Захід Львів 2018»: тваринництво, рослинництво, вирощування органічної продукції, вирощування ягід, овочівництво, садівництво, рибне господарство тощо.

У межах виставки відбудеться кілька дискусійний панелей та тематичних конференцій за участі українських та зарубіжних експертів, зокрема з Канади та Франції.

Крім того, передбачено демонстраційні покази сільськогосподарської техніки та планується встановлення рекорду України із варіння гречаної каші з м`ясом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: