ЄС має призначити спецпредставника з питань Донбасу і Криму

tag_reuters.com2017_binary_rc19a30a1ab0-viewimage_0
Фото: Reuters

Європейський союз має докладати більше для вирішення конфлікту на Донбасі та деокупації Криму і призначити спеціального представника з цих питань.

Про це повідомляє УП, посилаючись на заяву, ухвалену Парламентським комітетом асоціації ЄС-Україна на засіданні, яке відбулося 18-19 квітня у Страсбурзі.

«ЄС повинен робити амбітні пропозиції стосовно своєї ролі у вирішенні конфлікту, такі як призначення спеціального представника ЄС щодо конфлікту в Східній Україні та Криму», - йдеться у заяві.

Комітет також розчарований, що за чотири роки після незаконної анексії Криму та міста Севастополя Російською Федерацією жодної конкретної пропозиції міжнародного формату переговорів з деокупації півострова не було обговорено на міжнародних форумах.

«Висловлюємо жаль з приводу того, що Рада із закордонних справ не затвердила висновки щодо України на своєму останньому засіданні у березні 2018 року, тому закликаємо держави-члени ЄС провести цю дискусію з ухваленням висновків на черговому можливому засіданні Ради закордонних справ», - йдеться у заяві.

Депутати також засудили як політичне переслідування незаконне ув'язнення у Росії та Криму громадян України, а також погіршення ситуації з правами людини в Криму, зокрема для кримських татар.

«У світлі цих подальших порушень міжнародного права та основних прав людини вважаємо, що ЄС та Україна мають не тільки продовжувати існуючі санкції, але й накладати додаткові на Росію, в тому числі на тих, хто відповідає за порушення прав людини та організацію так званих президентських виборів в Криму та місті Севастополь», - наголошується в заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: