Ця будова — номер один у нашій каденції, — Володимир Гірняк про відкриття перинатального (фото)

IMG_4522

20 квітня відбулося відкриття львівського перинатального центру. З обласного бюджету на його ремонт виділили 78 мільйонів гривень.

Львівський перинатальний центр закрили повністю у 2013 році. На думку заступника голови Львівської облради Володимира Гірняка, це було «не зовсім вірне управлінське рішення». Однак довелося працювати з тим, що мали по факту. «Коли ми починали працювати, був перший пікет працівників перинатального центру. Все було заморожено і очевидно, що людям це не подобалося», — каже Володимир Гірняк.

За його словами, все, власне, і почалося з того, що була активна позиція колективу.

«Спочатку виділив кошти Кабмін, потім ми виділили 25 млн гривень. Цього року за рахунок зекономлених коштів ми виділили ще 53 млн гривень. Це і дало можливість відкрити першу чергу. Однак роботи на цьому не завершуються», — переконує Володимир Гірняк.

У свою чергу Президент України Петро Порошенко зауважив, що область, місто й держава взірцево спрацювали в плані співфінансування робіт. «Цей об’єкт — гарний приклад співпраці держави, області та міста. На мою думку, він побудований дуже чесно — майже 50/50 відсотків за рахунок фінансування з державного фонду регіонального розвитку і обласного бюджету», – зазначив Петро Порошенко.

Заступник голови облради Володимир Гірняк додає, що наступну чергу можуть відкрити у 2019 році приблизно у такий же період.

«Але головне, що вже сьогодні тут можуть народжувати мами. Наразі у центрі доступні 70 ліжок. Загалом же, коли об`єкт завершать, тут будуть доступні близько 200 місць. Ця будова — номер один у нашій каденції», — додав посадовець.

Зазначимо, що загальна кошторисна вартість реконструкції становить понад 244 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: