У Дрогобичі винесли вирок чоловікові, який пограбував обмінник, щоб купити спиртне на весілля

20170218153849

Три роки умовно – такий вирок виніс Дрогобицький міськрайонний суд чоловікові, який торік, у липні, пограбував пункт обміну валют, пригрозивши касиру пневматичним пістолетом.

Про це стало відомо із вироку, оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Подія трапилася 29 липня минулого року, ввечері. Чоловік, погрожуючи пневматичним пістолетом, заволодів 27 тисячами гривень у канторі.

Сам підсудний пояснив, що не мав наміру нікого грабувати, натомість зайшов до обмінника, щоб обміняти сто доларів, які отримав від брата на весілля. Пістолет, який був при ньому, носив завжди з метою самозахисту, оскільки на нього двічі нападали та били. У ході судового засідання чоловік запевняв, що пістолет на касира навіть не наставляв і якби той не віддав йому сам гроші, то, напевно, би просто втік. Сам дістатися до грошей він не міг. Відтак у скоєному розкаюється, просить суворо не карати, оскільки має намір повернути решту викраденого, бо частину вже відшкодовано.

Викрадені гроші чоловік приніс додому і поклав в коробку до інших грошей, які він збирав на своє весілля. Також гроші на весілля давала йому мама. Потім взяв частину грошей з цієї коробки і купив на них алкоголь на весілля.

Касир кантору проходив стажування. Він підтвердив, що нападник не зміг би сам потрапити усередину обмінного пункту. Натомість представник потерпілого заявив, що потрапити всередину до приміщення каси обвинувачений не міг, бо для цього потрібно пройти грати і броньовані двері. Скло і рама теж броньовані. Відтак, якби касир не злякався, то нападник навряд чи зміг би заволодіти коштами.

Слідством було проведено низку експертиз та перевірок. Вилучено, зокрема, придбане спиртне – ящики горілки, коньяку, шампанського та вина.

На підставі наведених доказів суд виніс вирок – 5 років позбавлення волі, а на підставі ст. 75 КК України звільнив підсудного від відбування  покарання з випробуванням із іспитовим строком на 3 роки. Пневматичний пістолет, згідно з вироком, знищити, а вилучене спиртне повернути підсудному, якого було звільнено з-під варти у залі суду.

Вирок може бути оскаржений у апеляційному суді протягом 30 днів з моменту проголошення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: