У Єревані затримали близько 169 учасників антиурядового протесту

F6AD16BC-A466-4699-AFE6-82F5544DAAF7_cx0_cy6_cw0_w1023_r1_s

Щонайменше 169 людей затримали в Єревані після того, як демонстранти намагалися заблокувати вулиці, протестуючи проти призначення колишнього президента Вірменії Сержа Сарґсяна прем’єр-міністром.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Депутат Національних зборів Вірменії Ніколь Пашинян, який очолює протести, пройшов через центр Єревану в натовпі демонстрантів, учасники акції зібралися й в інших місцях.

Поліцейські повідомляли, що станом на 11:30 за вірменським часом (10:30 за Києвом – ред.), у Єревані затримали 65 людей.

Зранку 20 квітня сотні активістів опозиційного руху, розбившись на групи, знову вийшли на вулиці столиці Вірменїі Єревана з метою перекриття руху транспорту.

У Єревані вже кілька днів тисячі людей протестують проти призначення прем’єр-міністром Сержа Сарґсяна, який був президентом Вірменії 10 років.

Перед закінченням повноважень Сарґсяна конституція Вірменії була змінена, країна стала парламентською республікою, реальна влада перейшла в руки голови уряду.

Учасники протестів звинувачують Сарґсяна в захопленні влади в країні. Напередодні лідер протестувальників, опозиційний депутат Нікол Пашинян оголосив про «революційну ситуацію» у Вірменії і початок «народної ненасильницької оксамитової революції».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: