«Укрзалізниця» планує створити великий логістичний комплекс на кордоні з Польщею

34512163210_3f395b1b7d_k_id10679_650x410_650x410

ПАТ «Укрзалізниця» разом з Міністерством інфраструктури і європейськими фондами веде переговори щодо залучення інвестицій у створення логістичного комплексу в Ковелі Волинської області.  

Про це в.о. голови правління «Укрзалізниці» заявив у виступі на Українському інфраструктурному форумі-2018 19 квітня, передає Еспресо.TV.

УЗ хоче залучити інвестиції для реконструкції і відновлення 65 км вузької колії до міста Ковель. Це один із провідних залізничних вузлів Західної України, що має стару, але діючу вузьку колію, говорить Кравцов.

Внаслідок збільшення потоку перевезень до Європи, український внутрішній вантаж часто «закриває» підходи до кордону. На думку Кравцова, це одна з ключових проблем на кордоні України. Ковель знаходиться в 65 км від європейського кордону, що дає можливість побудувати тут логістичний пункт з виходом вузької колії до українських шляхів.

Повідомив Кравцов і про роботу в зворотньому від європейського напрямку. За словами керівника УЗ, в травні «Укрзалізниця» підпише фінальну угоду й стане повноправним членом Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту (ТМТМ).

«Це основний альтернативний шлях у Азію з Європи в рамках проекту Шовкового шляху, що дасть значні переваги в розвитку потенційного вантажообігу», - повідомив Кравцов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: