Міністр оборони Німеччини закликає посилити тиск на президента Росії Путіна

1
фото: iPress.ua

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн закликала до жорсткішого курсу щодо Москви.

Про це вона заявила в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, опублікованому в неділю, 22 квітня, повідомляє Укрінформ з посиланням на DW.

«Президент Путін не цінує слабкості», - вважає вона.

За словами міністра, шляхом санкцій необхідно "наполягати на виконанні Росією даних у Мінську обіцянок" доти, поки не відбудеться пом'якшення ситуації.

На думку фон дер Ляєн, покращенню відносин з Росією перешкоджає ряд факторів, серед яких анексія Криму, причетність Росії до погіршення ситуації на сході України, руйнування сирійського Алеппо в результаті бомбардувань російської авіації і захист режиму Асада.

"Ключовою проблемою" міністр оборони ФРН вважає "образ ворога", який необхідний Кремлю, але не Заходу. У подібній ситуації важливо зберегти готовність до діалогу з Москвою "з позиції єдності і сили", вважає вона.

На її думку, Євросоюзу також необхідно "змінити механізм прийняття рішень", зокрема, з питань зовнішньої політики. Зараз для прийняття рішення потрібно схвалення всіх 28 членів ЄС. Однак ситуація в світі іноді вимагає швидкої реакції, зазначила міністр, тому треба ставити питання про можливість прийняття Євросоюзом рішень простою більшістю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: