На Львівщині вшанували пам'ять першого командира УПА на Волині

31129419_2074332806182393_3348333573131206656_n_1524402197_613x459.75_3_0 (1)

У неділю, 22 квітня, у с. Подусільна Перемишлянського району представники громадськості та влади вшанували пам'ять першого командира УПА на Волині Василя Івахіва.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Заходи, що розпочались Службою Божою у місцевому храмі святої Параскевії, зібрали сотні людей.

По завершенню богослужіння духовенство, представники громадськості та влади перейшли до пам’ятника Василеві Івахіву, поруч з яким відбулось покладання квітів, молитва за Україну та її героїв, а також громадське віче.

«Маю честь сьогодні усіх нас привітати зі 110-ю річницею від дня народження Василя Івахіва, українського героя національно-визвольних змагань. Україна завжди славилась своїми героями. Василь Івахів прожив коротке, але яскраве життя, повне героїчних і трагічних подій. З довгого списку його заслуг хочеться виділити одне – об’єднання усіх патріотичних сил для спільної боротьби із загарбником, - наголосила заступник голови ЛЬвівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук. - Хочу звернутись до молоді, пам'ятайте, тільки ми самі знаємо, чого ми варті, що ми можемо, тож вірмо в себе, у свої сили. Тільки віра, надія і любов допоможе нам побудувати вільну, незалежну, сильну Україну».

Опісля розпочалась мистецька частина заходу за участі колективів народної самодіяльності Перемишлянщини.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: