Львівщина співпрацюватиме із Норвегією у сфері гідроенергетики

IMG_6999

Cьогодні, 23 квітня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся представниками директорату водних ресурсів та енергетики Королівства Норвегія.

Зокрема, ознайомили їх із розвитком альтернативної енергетики в регіоні, із напрацюваннями Львівщини щодо відкриття ще кількох вітрових та сонячних електростанцій на території області, пише прес-служба ЛОДА.

У межах зустрічі сторони ознайомились з Програмою Міжвідомчого співробітництва між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та Директоратом водних ресурсів та енергетики Королівства Норвегія.

«Ми зацікавлені у співпраці із Норвегією, оскільки цей досвід та технології можна впровадити в Україні. Проекти у галузі енергетики важливі не лише для Львівщини, а й для всієї України, оскільки це крок до енергетичної незалежності. Дуже часто ті проекти, які вперше втілюють на території Львівської області, потім поширюється на інші області та знаходять своє практичне застосування», - зазначив Олег Синютка.

Гості ознайомили очільника області із діяльністю Директорату водних ресурсів та енергетики Королівства Норвегія, а також внесли пропозиції щодо співробітництва у сфері малої гідроенергетики у Львівській області, зокрема, запропонували створити карту гідроенергетичного потенціалу регіону.

«Енергетика - це одна з тих сфер, в якій ми можемо співпрацювати та передвати свій досвід, аби ви могли розвивати свій сектор енергетики. Норвегія має великий досвід у сфері енергетики. Ми також маємо намір провести перегляд законодавста в частині ліцензування, щоб мати розуміння, як оптимізувати цей процес та зробити його більш прозорим», - наголосив Джонас Сандгрен.

Фото: ЛОДА

В межах візиту на Львівщину делегації Директорату водних ресурсів та енергетики Королівства Норвегія відбудеться засідання круглого столу «Перспективи розвитку малої гідроенергетики на Львівщині» з представниками компаній у сфері будівництва малої гідро генерації у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: